Referanseoppdrag

Vi gratulerer

Leif Rune Skymoen er ny administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI)

Han tar over etter Karita Bekkemellem.

Leif Rune Skymoen administrerende direktør i LMI Legemiddelindustrien

Leif Rune Skymoen

Administrerende direktør
Legemiddelindustrien (LMI)

Leif Rune Skymoen ser frem til å ta over roret i LMI, en organisasjon han kjenner godt etter flere år i LMIs styre.

– De dyktige medarbeiderne i LMIs medlemsselskaper sørger hver eneste dag for at pasienter i Norge får et bedre og bedre behandlingstilbud. Samtidig er vi en industri som skaper arbeidsplasser og eksportinntekter for landet vårt. På begge felter har vi enda mer å bidra med, og jeg gleder meg til å jobbe med å videreutvikle og skape samarbeid som vil komme pasienter, helsevesen og samfunnet til gode, sier Leif Rune Skymoen.

Bred bakgrunn

Skymoen er utdannet Cand.pharm. fra UiO med hovedfagsår ved University of Oxford, samt Executive Master of Management på BI.

Han har en lang og variert CV, først som apotekfarmasøyt, før han kom over i legemiddelindustrien i 2002, som legemiddelkonsulent i Eli Lilly. Der gikk han gradene i norsk og europeisk organisasjon – og endte som øverste sjef i Norge. Fra legemiddelindustrien gikk han i 2013 til organisasjonslivet, som leder for Nansen Neuroscience Network, som samler forskningsmiljøer, oppstartselskaper og etablert industri innen nevrovitenskap.

Så bød muligheten seg i legemiddelindustrien igjen – da som industribygger i Curida. Skymoen var med og grunnla Curida i 2015, med utgangspunkt i Takeda Nycomeds fabrikk i Elverum. Han har ledet selskapet fra etablering og fram til de i dag har 190 ansatte, fire produksjonsanlegg i Norge og en sterk kundebase i det internasjonale farmamarkedet.

Fornøyd

– Vi er heldige som får Leif Rune inn som leder i LMI. Han har bred kompetanse og erfaring fra flere deler av vår bransje, i tillegg til hans tydelighet som leder. Jeg ser veldig frem til å samarbeide videre med å få realisert LMIs strategier og å bygge et enda sterkere LMI, sier LMI-styrets leder Veronika Barrabés.

Referanseoppdrag

Bønes Virik gratulerer

keyboard_arrow_up