Referanseoppdrag

Vi gratulerer

Terje Breivik ny administrerende direktør for Akvariet og Verdenshavsenteret O

Han skal stå i spissen for etableringen av det nye Verdenshavsenteret O.

Terje Breivik Akvariet Verdenshavsenteret O

Terje Breivik

Administrerende direktør
Stiftelsen Akvariet i Bergen

Venstres tidligere sjef på Stortinget tiltrer 1. mars 2024.

Stiftelsen Akvariet i Bergen har valgt Terje Breivik til rollen som ny administrerende direktør.

– Terje Breivik er en svært erfaren leder med betydelig gjennomføringskraft, uttaler styreleder Erik Bøckmann i en pressemelding.

Breivik skal blant annet lede jobben med å etablere Verdenshavsenteret O på Dokken i Bergen, i tillegg til at han skal videreutvikle Akvariets 60 år lange og sterke tradisjon som formidler av marin kunnskap.

– Akvariet i Bergen er Norges mest kjente havinstitusjon og står på terskelen til en spennende fremtid som en del av Verdenshavsenteret O. Å få være med å bidra i denne utviklingen sammen med det kunnskapsrike laget på Akvariet, og til det kollektive arbeidet som vår havby, -region, og -nasjon står overfor, er en ære, uttaler Breivik.

Bønes Virik er stolte over å ha bistått Stiftelsen Akvariet i Bergen med prosessen.

Ledererfaring og tillitsskapende

Terje Breivik kommer fra stillingen som daglig leder i sjømatkonsernet Rolv Haugarvoll, som blant annet eier Lingalaks.

Han har også en lang politisk karriere bak seg. Han har både vært stortingsrepresentant, parlamentarisk leder og nestleder i Venstre og ordfører i Ulvik kommune. I tillegg har han vært seniorrådgiver i Eviny og styreleder i blant annet Helse Bergen.

Styret i stiftelsen Akvariet i Bergen trekker frem Breiviks solide ledererfaring nasjonalt og hans visjonære tilnærming.

– Vi søkte en leder med nasjonal styrke, kommunikasjonsevne og tillitsskapende kraft. I Terje Breivik har vi funnet en som ikke bare møter disse kriteriene, men også bringer med seg en dyptgående forståelse for både næringsliv og politikk, sier styreleder Erik Bøckmann.

Får ansvar for Verdenshavsenteret O

Akvariet i Bergen har omtrent 230.000 besøkende hvert år og 45 ansatte. De har en unik posisjon som formidler av marin kunnskap.

I tillegg til rollen i Akvariet, vil Breivik får ansvaret for å lede etableringen av Verdenshavsenteret O på Dokken. I tillegg til å huse Akvariet, skal verdenshavsenteret være en samlingsplass hvor utdanningsinstitusjoner, forskningsmiljøer og havindustrien kan dele kunnskap, inspirere til blå/grønn innovasjon, og dermed tiltrekke internasjonal industri og akademia til Bergen.

Bønes Virik setter stor pris på at vi har fått bistå Akvariet i prosessen, og gratulerer dem og Terje Breivik!

Referanseoppdrag

Bønes Virik gratulerer

keyboard_arrow_up